Cat de des trebuie sa imi tund cainele?

ForumCategorie: CainiCat de des trebuie sa imi tund cainele?
- PetOne Anunturi: Anunturi animale de companie, servicii pet care si pet friendlySilviu Tudor Echipa asked 3 ani ago
1 Answers
- PetOne Anunturi: Anunturi animale de companie, servicii pet care si pet friendlySilviu Tudor Echipa answered 3 ani ago

Salon de cosmetica felina si canina Labute Fericite ne a raspuns:

Este foarte important ca stapani responsabili sa ne informam despre rasa din care face parte cainele nostru.

Cainii cu blana care creste (yorkshire terrier, bichon, shithzu etc.) au nevoie de vizite regulate la salonul de grooming.

Aici fie ca optam pentru o tunsoare free style sau pentru o intretinere a blanitei lungi vom primi cele mai bune sfaturi.

In cazul in care dorim sa mentinem blana lunga vizitele la salon pot fi saptamanale (daca timpul acasa nu ne permite sa spalam si intretinem blana catelului) sau lunare pentru mici retusuri.

Daca dorim sa ne tinem cainele cu o blanita scurta sau dimensiune medie, vizitele la salon pentru tuns ar trebui sa fie la un interval de o luna – maxim doua luni.

Aici stylistul canin se va ocupa ca micutul prieten sa aiba blanita perfecta indiferent de lungimea pe care o dorim.

* ATENTIE este foarte important sa prevenim prin periere acasa nodurile si caltii in blana, astfel cainele va avea o piele sanatoasa care respira. O blana incurcata este o blana neingrijita, o blana murdara = un caine neingrijit.

Trebuie spulberat mitul conform caruia un caine nu se tunde iarna, un caine ingrijit si iubit se tunde indiferent de anotimp, este esentiala vizita la salonul de grooming astfel cainele nu va avea nevoie de tuns la piele din cauza caltilor.

* NU cereti si NU acceptati tuns la piele decat daca blana a fost neingrijita si plina de calti sau daca exista probleme dermatologice.

Blana are rol de termoreglare, vara tine racoare si iarna cald, daca vara tundeti cainele la piele acesta nu isi va mai putea regla temperatura corpului, iar razele soarelui ii vor arde pielea.

Cainii care nu se tund:

Nu toate rasele de caini se tund, aici includem rase de caini cu par scurt, cum ar fi pug, buldogi etc. rase de tip nordic si primitiv cum ar fi Samoyed, Husky, Chow-Chow , retreveri Golden Retriver, Labrador retriver etc.

Cei mentionati mai sus plus multi altii sunt rase care au interzis la tuns. Inainte sa mergeti cu cainele la salon pentru tuns informati-va, cereti detalii groomer-ului. Alegeti intelept persoana pe mana caruia va lasati prietenul, asigurati-va ca stie ce spune si face.

 

Top